Keurmerk / accreditatie

Accreditatie

Opleiden is booming, zeker zodra de economie weer aantrekt zie je veel bedrijven zich op de opleidingsmarkt begeven. Soms met discutabele reputatie en kwaliteit van dienstverlening. Het is voor bedrijven en consumenten nog steeds lastig om het kaf van het koren te scheiden. En om die reden zie je een toenemende behoefte aan een kwaliteits keurmerk als onderscheidend vermogen.

Steeds meer bedrijven die een (bedrijfs)opleiding aanbieden en/of opleidingsinstituten willen hun opleiding laten erkennen of certificeren als bewijs c.q. erkenning van de goede kwaliteit die zij (wel) leveren.

Bijvoorbeeld het CEDEO keurmerk of zelfs een registeropleiding bij het CPION voor een Post-MBO (SPMBO), Post-HBO (SPHBO), Permanente educatiepunten (SPEN), of NRTO. Maar ook het laten erkennen van een training of opleiding bij verschillende beroeps-/brancheverenigingen zoals NOLOC, NOBTRA, V&VN, GAIA, ADAP, etc. worden steeds belangrijker voor aanbieders van kwalitatief goede opleidingen. Je krijgt zo'n erkenning tenslotte écht niet zomaar!

Aanvraagproces

Zo'n erkenningsaanvraag is best een uitgebreid en bewerkelijk proces. Veelal moeten er diverse stukken worden aangeleverd waaruit de kwaliteit en toegevoegde waarde van de opleiding onomstotelijk moet blijken.

Elk erkenningsbureau hanteert daarvoor zijn eigen beoordelingscriteria. Alhoewel ze uiteindelijk allemaal neer komen op het bewijzen dat de opleiding inhoudelijk als ook het bedrijf/opleidingsinstituut hoge kwaliteit levert, en op constante basis.

In de afgelopen jaren heb ik meerdere keren een erkenningsaanvraag succesvol afgerond, zowel binnen mijn loopbaan als opleidingsadviseur in loondienst evenals freelance HRD opleidingsadviseur.

Wat kan ik voor je betekenen

Allereerst verdiep ik me grondig in de opleidingsinformatie en de vereisten van het gewenste keurmerk.

Mocht je nog niet helder hebben voor welk keurmerk je het beste een accreditatie kan aanvragen, zal ik je een passend advies geven.

Verder kan ik je concreet ondersteunen bij;

  • Curriculum (opleidingsopzet & beschrijving) beoordelen en/of (her)schrijven.
  • Leerdoelen beoordelen en/of (her)schrijven.
  • Lesopzet per les/module maken met een passende mix aan werkvormen.
  • Adviseren m.b.t. de kwaliteitsnormen en kwaliteitscyclus.
  • Didactische matrix maken met het opleidingskader, de leerdoelen, eindtermen, competenties, taxonomie etc. in één overzicht
  • Het proces rondom evalueren en het meten van leerrendement inrichten.
  • En uiteraard het hele aanvraag proces voor je uitvoeren en stroomlijnen.
  • Ondersteuning bij het aanvragen/inrichten/verwerken van Permanente Educatiepunten in PE-Online.

Referenties

Weblish referentie
Aanbeveling Bart van de Belt Zakelijk Succes Academie

Wil je weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.