Freelance HRD (opleidings)adviseur voor MKB

Heb jij als MKB ondernemer een vraagstuk met betrekking tot personeelsontwikkeling / HRD (Human Resource Development)?

Dan ben ik je graag van dienst! Van hele operationele vragen tot en met het maken van een strategisch opleidingsplan.

Personeelsontwikkeling / HRD is een boeiend vakgebied, maar het kan ook veelomvattend zijn. Het werk van een HRD (opleidings)adviseur is zodoende heel breed. En ook het aanbod van diensten is evenredig groot. Onderstaand heb ik de meest voorkomende werkzaamheden opgenomen, maar volledig is dit overzicht zeker niet. Dus mocht je een opleidingsvraag hebben die hier niet bij staat, neem gerust even contact op om het door te nemen.

E-learning / B-learning / (Social) Online leeromgeving

Online opleiden, eventueel in combinatie met klassikaal opleiden heeft vele voordelen ten opzichte van alleen klassikaal opleiden. Het heeft een hoger leerrendement én kostenbesparend.

Benieuwd welke voordelen het voor jouw bedrijf heeft? Ik neem graag de mogelijkheden met je door! 

LEES MEER >>

Arbeidsmobiliteit

De juiste mensen werven en opleiden betekent niet dat ze ook altijd op de juiste plek (blijven) zitten. Soms vanwege andere ambities, soms door onvoorziene omstandigheden. Welke mogelijkheden kan jij jouw medewerkers bieden om de mobiliteit in de juiste banen te leiden? Als opleidingskundige én ervaren arbeidsbemiddelaar denk ik graag met je mee. 

LEES MEER >
TalentManagement

Als gecertificeerd TalentManagement Professional kan ik je helpen bij het in kaart brengen van de drijfveren, talenten en (ontwikkel)potentieel van een medewerker, team of volledige organisatie.

Op basis van een intake en één of meerdere online test ontvang je een uitgebreid rapport met alle meetresultaten en adviseer ik je over de mogelijke (ontwikkel)stappen. 

LEES MEER >
Accreditatie

Wil je jouw opleiding en/of instituut laten accrediteren of een keurmerk laten verkrijgen?

Ik help je graag, door de voorbereidende en coördinerende taken uit handen te nemen. En waar nodig adviseer ik je om verbeteringen te realiseren, zowel opleidingskundig als procesmatig en eventueel commercieel. 
>>referentie<<

LEES MEER >
Scholingsprojecten

Scholingsprojecten opzetten; vanaf het inventariseren van de leervraag/-noodzaak, het bepalen van de organisatiedoelstellingen en de leerdoelen, het uitwerken van het scholingsproject (Klassikaal/E-learning/Blended Learning/Social learning/etc) en maken van de lesopzet. Inclusief het maken en bewaken van de projectplanning t/m de oplevering en eindevaluatie.

Opleidingsbeleid

Als ervaren opleidingsadviseur kan ik ondersteunen of volledig zelfstandig werken bij het uitwerken en/of schrijven van diverse beleidsstukken & beslisdocumenten. Van complete businesscases tot en met een studiekostenregeling. Ook het maken van een (meerjaren) opleidingsbegroting /-planning is geen probleem.

Strategisch opleidingsplan

 Om de kwaliteit én continuïteit in je bedrijf te borgen is het van cruciaal belang dat je continue over voldoende gekwalificeerd personeel beschikt.
Met behulp van een strategisch opleidingsplan werk je op een constructieve manier aan borging van kennis en vaardigheden binnen jouw bedrijf voor de komende jaren. 

Werkplek leren

Werkplek leren of ook wel bekend als het 70:20:10 model van Charles Jennings is een fenomeen wat (weer) in zwang raakt. Ook wel vergelijkbaar met het Meester-Gezel principe van vroeger. Maar hoe implementeer je dat binnen jouw bedrijf? Hoe kan je ervoor zorgen dat leren op de werkplek iets vanzelfsprekends wordt? Ik denk graag met je mee!

Leerrendement

Een leerinterventie dient altijd bijdragen aan het verbeteren van het (persoonlijk) functioneren en/of het verbeteren van een bedrijfsresultaat.

Ik help je graag bij het verhogen van het leerrendement (effectiever opleidingsaanbod) als het aantonen van het leerrendement (effect op bedrijfsdoelstellingen, ook de ROI) van leerinterventies.   

Opleidingsmakelaar

Zoek je een bepaalde training voor jouw personeel? Om in te kopen óf te laten maken. Maar je hebt zelf geen tijd of onvoldoende ervaring met het selecteren en inkopen van opleidingen?

Ik kan je deze werkzaamheden uit handen nemen, van het zoeken tot en met het onderhandelen over de prijs en leveringsvoorwaarden.

Andere vraag?

Staat jouw (opleidings)vraag er niet bij? Neem gerust contact op om jouw vraag te bespreken.

Mocht blijken dat ik niet de ideale persoon ben om jouw vraag op te pakken, dan help ik je graag mee zoeken (binnen mijn netwerk) naar iemand die de vraag wel zou kunnen oppakken. 

Wil je weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op!

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.